Skötselråd

Skötselråd för din skinnjacka från oss på skinnbolaget.

NAPPA
Allmän skötsel

Häng aldrig upp en skinnjacka över en värmekälla och häng alltid skinnjackan på en stadig galge. Torka av skinnjackan regelbundet med en mjuk trasa, gärna något fuktad. Häng aldrig in skinnjackan i täta plastpåsar eller liknande. Undvik att få t.ex. hårspray direkt på skinnet. Skinnjackan slits och kan ändra karaktär med tiden.
För rengöring kan vi rekommendera: Ödåkra mockarenseri AB. Box 79 260 35 Ödåkra.Tel.042-204380

Vått plagg

Tänk på att skinnjackor tål en del väta men att de inte är några regnplagg, skinnjackan kan våtfälla lite färg, om skinnet blir blött. Om skinnjackan blivit våt, så låt det långsamt torka på en galge i rumstemperatur, och inte för nära en värmekälla. Skinnjackan kan kännas stel efter torkningen, om den varit mycket våt. Gnugga då skinn mot skinn så försvinner stelheten. Gnid aldrig det våta skinnet. Saltavlagringar tas bort med en fuktad svamp. Låt sedan torka enligt ovan.

Pressning

Skrynklig skinnjacka hängs upp på galge. Ev. kan en lätt pressning behövas för att hålla plagget snyggt. Sätt termostaten på konstsiden, eller motsvarande, och använd en ren och torr duk som pressduk. Pressa aldrig på en våt skinnjacka och aldrig med ånga och var lätt på handen för att undvika överhettning!

Fläckar

Enklare fläckar kan oftast torkas bort med en trasa, eventuellt fuktad med en mild tvållösning. Fettfläckar kan tas bort med pulver från vanlig skolkrita eller potatismjöl. Strö pulvret över fläcken och ge det god tid på sig att absorbera fettet, gärna ett dygn. Dammsug eller borsta sedan bort kritan och torka med en torr duk. Svårare fläckar bör man lämna till fackman. Använd aldrig bensin eller andra lösningsmedel. Är du tveksam om en fläck så experimentera inte på egen hand med starka fläckurtagningsmedel. Vid en fullständig rengöring skall man vända sig till en fackman. De tvättvätskor som kemtvättarna använder för textilier är för starka för skinn. Skinntvättaren kan dessutom efterbehandla skinnet så att det behåller sin fetthalt. Skinnet blir stelt och torrt om för mycket fett försvinner vid rengöringen. Återfettning är därför mycket viktig. Efter en rengöring så får tyvärr dock plagget inte samma lyster som när det var nytt.

Mocka

Allmän skötsel

Häng aldrig upp en mockajacka över en värmekälla och häng mockajackan på en stadig galge. Damm och smuts fastnar lätt i mockaluggen och på nya plagg finns alltid en del slipdamm kvar. Genom att regelbundet borsta med en mjuk borste håller man plagget fräscht längre.

Vått plagg

Gnid inte på det våta plagget. Häng upp det på en stadig galge och låt torka i rumstemperatur, ej nära någon värmekälla. När plagget är helt torrt kan eventuella regnprickar tas bort med en mjuk borste.

Pressning

Skrynklig mockajacka hängs upp på galge. Ev. kan en lätt pressning behövas för att hålla plagget snyggt. Sätt termostaten på konstsiden, eller motsvarande, och använd en ren och torr duk som pressduk. Pressa aldrig ett vått plagg eller med ånga och var lätt på handen för att undvika överhettning!

Fläckar

Gnid lätt med en skumgummiduk eller ofärgat, mjukt radergummi. Klappa lätt på fläcken med en mjuk, absorberande trasa. Gnugga därefter skinn mot skinn. Fettfläckar kan tas bort med pulver från vanlig skolkrita eller potatismjöl. Strö pulvret över fläcken och ge det god tid på sig att absorbera fettet, gärna ett dygn. Dammsug eller borsta sedan bort pulvret och torka med en torr duk. Svårare fläckar bör man lämna till fackman. Använd aldrig bensin eller andra lösningsmedel! Blanka fläckar kan ruggas upp med ofärgat radergummi. Gnugga inte för hårt! Vid en fullständig rengöring skall man vända sig till en fackman. De tvättvätskor som kemtvättarna använder för textilier är för starka för skinn. Skinntvättaren kan dessutom efterbehandla skinnet så att det behåller sin fetthalt. Skinnet blir stelt och torrt om för mycket fett försvinner vid rengöringen. Återfettning är därför mycket viktig. Efter en rengöring så får tyvärr dock plagget inte samma lyster som när det var nytt.

Lycka till med din skinnjacka önskar vi på skinnbolaget.

SKINNBOLAGET - DIN BÄSTA SKINNAFFÄR

Behöver du hjälp?

Du får gärna kontakta oss om du har någonting du undrar över. Vårt mål är att ge den bästa servicen som överhuvutaget är möjlig och svarar så fort vi kan. När du har skickat iväg din fråga kommer du få ett bekräftelsemail, har du inte fått något så kika i ditt spamfilter. Finns ingenting där så är sannolikheten stor att du skrivit in fel mailadress.

Tack så länge och på återhörande.


Kundservice

Kontakta oss

SKINNBOLAGET - DIN BÄSTA SKINNAFFÄR
021-14 70 40
Betalningar med Klarna

Utvecklad av Joomlaproffs.se