Dunjackor faq

 1. Hur gör man en dunjacka? En dunjacka tillverkas genom att fylla jackan med dun (fjädrar) från fåglar, vanligtvis gäss eller ankor. Dunet ger isolering och värme. Sedan sys och designas jackan för att passa olika stilar och användningsområden.

 2. Hur tvättar man en dunjacka? Det är viktigt att följa tvättinstruktionerna som medföljer din dunjacka. Generellt sett kan du tvätta en dunjacka i en frontmatad tvättmaskin med ett milt tvättmedel på låg temperatur. Använd ett extra sköljprogram för att säkerställa att all tvättmedel tvättas bort. Undvik att använda tvättmedel med blekmedel eller sköljmedel, eftersom dessa kan påverka dunets kvalitet. Efter tvättning kan du torktumla jackan med några rena tennisbollar för att återfluffa dunet.

 3. Hur lagar man en dunjacka? Mindre hål eller revor i en dunjacka kan lagas med specialdesignade reparationssatser för dunkläder. Dessa kit innehåller vanligtvis reparationstejp och instruktioner för att täcka eller laga hål.

 4. Hur tvättar man en dunjacka utan torktumlare? Om du inte vill använda en torktumlare, kan du hänga din dunjacka på en klädstreck eller på en plats med god luftcirkulation. Se till att dunjackan är ordentligt upphängd så att den inte förlorar sin form. Fluffa upp jackan med jämna mellanrum för att återställa dunets volym.

 5. Hur förvarar man en dunjacka? Förvara din dunjacka på en plats där den är skyddad från fukt och direkt solljus. Använd en hängare som inte deformera jackans axlar. För att undvika att dunet klumpar ihop sig, häng jackan istället för att vika den.

 6. Hur fungerar en dunjacka? En dunjacka fungerar genom att dunet skapar en isolerande luftficka som behåller kroppsvärmen. Dunet hindrar värmen från att släppas ut och kylan från att komma in, vilket ger jackan dess värmande egenskaper.

 7. Hur lång bör en dunjacka vara? Längden på en dunjacka varierar beroende på personliga preferenser och användningsområde. En vanlig längd sträcker sig till höften eller över höfterna för att ge värme och täckning.

 8. Hur länge bör man torktumla en dunjacka? Om du väljer att torktumla din dunjacka, ställ torktumlaren på låg värme och torka den tills den är helt torr. Tillsätt några rena tennisbollar i torktumlaren för att återfluffa dunet medan det torkar.

 9. Hur ska en dunjacka sitta? En dunjacka bör sitta bekvämt och tillåta rörelseutrymme. Den bör inte vara för tight eller för lös. Ärmar och midja bör sitta på plats och hålla kylan ute.

 10. Hur får jag min dunjacka fluffig igen? Efter tvätt och torkning kan dunet klumpa ihop sig. Placera jackan i en torktumlare på låg värme tillsammans med några rena tennisbollar. Tennisbollarna hjälper till att återfluffa dunet och återställa volymen.

 11. Hur ofta bör man tvätta en dunjacka? Tvätta din dunjacka endast när det är nödvändigt, eftersom överdriven tvättning kan påverka dunets kvalitet. Följ tvättinstruktionerna och tvätta den när den blir smutsig eller luktar illa.

 12. Hur varm är en dunjacka? Värmenivån hos en dunjacka beror på flera faktorer, inklusive dunets fyllningskraft och antal fyllningar, samt jackans design och isoleringsförmåga. En högre fyllningskraft och fler lager av dun ger vanligtvis en varmare jacka. Du kan hitta information om isoleringsgraden på produktens etikett eller beskrivning.

SKINNBOLAGET - DIN BÄSTA SKINNAFFÄR

Behöver du hjälp?

Du får gärna kontakta oss om du har någonting du undrar över. Vårt mål är att ge den bästa servicen som överhuvutaget är möjlig och svarar så fort vi kan. När du har skickat iväg din fråga kommer du få ett bekräftelsemail, har du inte fått något så kika i ditt spamfilter. Finns ingenting där så är sannolikheten stor att du skrivit in fel mailadress.

Tack så länge och på återhörande.


Kundservice

Kontakta oss

SKINNBOLAGET - DIN BÄSTA SKINNAFFÄR
021-14 70 40
Betalningar med Klarna

Utvecklad av Joomlaproffs.se